Čo s nedojedeným jedlom?

Plytvanie sa stáva veľkým problémom našej spoločnosti. Na Slovensku pripadá ročne viac ako 100 kilogramov vyhodených potravín. Ako toto číslo znížiť a zefektívniť vaše hospodárstvo?

Zdravé konzervanty v našich potravinách Billa

Použite mrazničku

Často sa stane, že navaríte viac ako ste schopní spotrebovať. Riešením na tento problém je zmrazenie. Jedlo môžete naporciovať a odložiť na inokedy. Je to praktické a šetrné pre životné prostredie aj pre vašu peňaženku.

Čo s pečivom? Rozhodne ho nevyhadzujte

Nechajte ho vysušiť a spravte si domácu strúhanku. Prípadne pečivo odložte a cez víkend choďte kŕmiť kačky alebo labute na neďaleký rybník alebo rieku. Zvieratká sa potešia a vaše deti budú mať tiež radosť s dobrého skutku.

Zdravé konzervanty v našich potravinách Billa

Ostávajú vám zvyšky zo zeleniny a ovocia?

Ak bývate na dedine, určite sa nájde niekto, kto tieto prebytky zužitkuje pre hospodárske zvieratá. Taktiež máte možnosť využiť kompostovisko alebo zberné nádoby na bio odpad.

Kupujte len toľko koľko potrebujete. Tým, že nebudete vyhadzovať prebytočné potraviny ušetríte svoju peňaženku aj životné prostredie. Navyše sa vďaka menšiemu odpadu môže znížiť aj cena za mestské služby, čo sa tiež premietne na vašich financiách.

Zvyšky z mäsa sú bežným odpadom, ktorý často končí v smetiach. No aj ten sa dá využiť. Určite po sídlisku behá nie jedna túlavá mačka, ktorá vám bude za kosť vďačná. Pokiaľ ich naučíte na určité miesto, nemusíte sa báť, že sa budú zvyšky povaľovať po chodníku a na detských ihriskách.




Pozrite si naše videá

Na YouTube nájdete aj náš BILLA kanál, na ktorom vám prinášame zaujímavé témy, recepty a rozhovory so známymi osobnosťami. Naučte sa niečo nové, inšpirujte sa alebo len tak relaxujte pri videách, ktoré pre vás s radosťou pripravujeme.

Inšpirujte sa našimi receptami

Život je omnoho lepší s dobrým jedlom. V našom receptári BILLA Kulinárium sa môžete inšpirovať množstvom receptov. Na výber máte zo širokej ponuky chutných jedál. Zdravé, chutné, rýchle, bez mäsa, s mäsom, aj bez laktózy a lepku. Začať môžete aj týmito tromi:
2020-05-19T13:59:02+02:0020. mája 2020|Spoločenská zodpovednosť, Udržateľnosť a ekológia|

Prihlásenie do newslettra

Ak si želáte dostávať náš newsletter, zadajte, prosím, Vašu e-mailovú adresu. Prihlásením sa na odber newslettera súhlasíte Vyhlásením o spracovaní osobných údajov..

Používaním našich stránok vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. OK